Стоян Колев спира с футбола

снимка: Булфото

Един от любим­ците на феновете на ЦСКА - врата­рят Стоян Колев, прекрати своята кариера, съобщава вестник „Меридиан Мач". От вчера ветеранът е треньор на вра­тарите на „черве­ните", като заменя на поста португалеца Пауло Грило, който предпочете оферта от САЩ.

Първоначално бе планирано Колев да продължи да бъде резерва на Якуб Ди­виш до края на ка­лендарната година В крайна сметка обаче е било взето решение сливналия та да окачи ръкави ците на пирона и да се съсредоточи изця­ло върху новата си длъжност.

Колев дойде на „Армията" през 2002 г., като в пър­вия си престой изиг­ра 53 мача с черве­ния екип и стана шампион веднъж - през 2003 г. След ка­то се завърна мина­лото лято, той бе трети вратар след Райс М'Боли и Томаш Черни, като па­зи само в един мач.

Става въпрос за вечното дерби, играно на 15 май и спечелено с 1:0 от „чер­вените". 38-годишният страж е иг­рал още за Сливен, Локо (Пд), Берое, ру­мънския Оцелул и Черноморец. Има 15 мача за националния тим.

Отказването на Ко­лев означава, че втори вратар на ЦСКА ще е младокът Анатоли Господинов. Бил е обсъждан вариантът да бъде привлечен Илко Пиргов, но за­сега това няма да се случи.