Левски си изпати сериозно заради феновете

снимка: levski.bg

Левски понесе тежка санкция от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз след изцепките на „сините“ фенове по време на мача в Ловеч.

26-кратните шампиони ще играят два мача пред празни трибуни, а освен това ще се простят с обща санкция от 9 хиляди лева. Освен това клубът ще трябва да заплати щетите на стадиона в Ловеч.

Sporta.bgприпомня, че в Ловеч привържениците на Левски чупиха седалки и хвърляха факли по терена, а след края на срещата се сбиха и с полицията.

Това е втора поредна подобна санкция за „сините“ през този сезон, след като те вече играха без публика срещу Ботев (Пловдив). Сега трибунуте ще са празни и за мачовете с Черно море и Славия.

Шоко от Лудогорец и Страхил Попов от Литекс са със спрени права за по една среща след червените картони, които си изкараха.

Ето и всички решения на ДК към БФС:

По Т. 1.1. от дневния ред:                        

Приложение 1

 

6-ти кръг“А” група

  

 

С предупреждения –

 

 21състезатели

  

 

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

Гийерме де Соуза

ПФК "Лудогорец 1945"

1

300

Страхил Венков Попов

ПФК "Литекс"

1

500

ПО ДОКЛАД

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2- ДК наказва ПФК"Левски" с имуществена санкция в размер на 2000лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, буква б/ и във връзка с чл. 16, ал. 2, ДК налага наказание на ПФК ”Левски” София - лишаване от домакинство за 2 срещи иимуществена санкция в размер на 5000 лева. За нанесени сериозни щети на градски стадион Ловеч на основание чл.37, ал.1, т.21 наказанието „лишаване от домакинство” се заменя със забрана за игра пред публика.

ДК задължава ПФК „Левски” да възстанови щетите нанесени от феновете им на стадион „Градски” гр. Ловеч съобразно чл. 38 от ДП.


 4-ти кръг “Б” група  

 

С предупреждения –

 

41 състезатели

  
  

.

За нанасяне на обида  на длъжностно лице, на основание чл.34, ал.1, т.2 и във връзка с чл. 34, ал. 2 -  ДК наказва Николай Нейков администратор на ПФК „Верея” СЗ. с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 125 лева.