Стоичков отказа на "Франс Футбол" участие в "Златната гала"

Христо Стоичков любезно отклони поканата на организаторите на „Златната гала“ в Париж на 3 декември. От „Франс футбол“ поканиха всички живи носители на най-престижния индивидуален трофей в най-популярния спорт за церемония по коронясване на тазгодишния победител. Камата няма да е на разположение, защото има ангажимент за „Унивижън“. Северноамериканският телевизионен гигант ще излъчва директни репортажи за финала на МЛС този уикенд, както и самия двубой за титлата между Атланта Юнайтед и Портлънд Тимбърс.

Шефовете са дали шанс за избор на Камата – или да присъства на „Златната гала“, или да излезе по-рано в отпуск и да пътува за България. Стоичков избрал варианта да се върне у нас заради обещанието си да раздаде автографи на феновете си в 5 града, в които ще представи официалната си биография „Историята“. Турът стартира на 12 декември в София в Зала 6 на НДК от 16,30 ч. На другия ден единственият българин сред 100-те най-велики играчи в световния футбол ще е в Пловдив в хотел „Тримоциум“ от 17,30 ч. Следва визита в същия час в Ямбол на 15 декември, където местните отварят заради мегазвездата зала „Диана“. След денонощие Камата е в Бургас в хотел „Приморец“ и на 18-и във Варна в Гранд МОЛ.

Първите екземпляри от второто допълнено издание на „Историята“ ще са на пазара от сряда. Книгата е в съавторство с Владимир Памуков се изчерпа рекордно за България само 3 дни след премиерата на книгата за най-популярния българин. Издателите от „Софтпрес“ довериха, че Камата готви страхотна изненада за феновете си, която ще обяви до броени дни, пише "Труд".

Освен това по негово настояване за първи път на подобно мероприятие ще има за сметка на организаторите „подкрепителен пункт“ за всички, които ще се наредят в залата на опашка за „Историята“.

„Екстрата към личния автограф от Стоичков ще е уникална!“, заявиха издателите, които в името на рекорда вече имали над 8000 предварителни заявки за биографията.