Стоичков към юбиляря Емо Костадинов: Да благодарим на двете Марияни, които ни търпят

Христо Стоичков няма да може да присъства на днешния 50-годишен юбилей на великия Емо Костадинов. Камата обаче не забрави своя верен и боен другар и го поздрави за празника, използвайки страниците на в-к "Труд":

„Искам да пожелая цялото щастие и здраве на света на Емо. С него ме свързват страхотни спомени, за които книги може да се напишат. Още докато почти не се бръснехме в ЦСКА, но биехме всички наред. Само Емо си зае колко паса ми е подал за голове.

Ама да не забравя, че и аз съм давал. В националния отбор се бяхме разбрали – той печели дузпата, аз я вкарвам. Не проработи само на полуфинала на Световното в Щатите. И там Емо си заслужи дузпата, но френският съдия Киню... Той си знае. И така с Костадинов в тандем стигнахме до „Парк де Пренс“.

Емо е човекът, заради когото България още я знаят по света. Не минава месец без да изгледам поне веднъж двата му гола срещу Франция. Какви голове само! И първия, и вторият бяха от красив по-красив. За важността им всичко е казано, а „петлите“ още ги сънуват“, обяви Христо Стоичков.

„Костадинов беше великолепен играч, който направи и отлична кариера. Единственият наш сънародник с гол във финал на европейски турнир. А едва ли ще има друг случай, когато двама българи да са един срещу друг на полуфинал на Шампионската лига. Беше гордост точно на „Камп Ноу“ да се здрависаме и прегърнем на терена.

Емо, още веднъж ти пожелавам да си много здрав и обичан. И да благодарим на двете Марияни, нашите съпруги, че ни търпят толкова години. Честит юбилей!“, допълни носителят на „Златната топка“ за 1994 година.