Китайските пачки дебнат Неделев

снимка: botevplovdiv.bg
Звездата на Ботев Тодор Неделев е попаднал в полезрението на китайци. По наша непотвърдена официално информация 24-годишният халф е следен под лупа от пратеници от Китай в последните мачове на отбора в Лига Европа и финала за Суперкупата на България. 
 
Дуо съгледвачи от най-многолюдната страна в света бяха в официалната ложа на стадион „Лазур” и в сряда вечерта. Същите мениджъри изгледаха от съоръжението край морето и първия мач на канарчетата срещу Маритимо от третия предварителен кръг на Лига Европа. И в двата случая те бяха придружавани от родния футболен агент Милен Георгиев. Трансферният пазар в Китай затвори в средата на миналия месец.
 
Според запознати пратениците от Азия планират да следят Неделев до следващия трансферен прозорец, когато ще решат дали да отправят оферта до Ботев за привличането на звездата им. Самият Неделев блесна и по време на финала за Суперкупата, когато заби гол-шедьовър от фаул, с който жълто-черните поведоха в резултата. Към края на мача той получи схващане и се наложи да бъде изнесен от терена.
 
Преди месец и половина Неделев се завърна в Ботев, след като договорът му с Майнц 05 бе прекратен. Германците се съгласиха на тази стъпка, след като техничарят пожела да продължи кариерата си в отбора на сърцето си, а двата клуба постигнаха договорка за подялба на правата върху играча. Така при следващ трансфер на Неделев немските врабчета ще приберат 70% от трансферната сума, а останалите 30% ще са за пловдивския клуб.