Стоев: За малко не смених Безяк преди втория гол

снимка: Булфото

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев призна, че е тръгнал да сменя Роман Безяк секунди преди словенецът да отбележи втория си гол в мрежата на ПСВ Айндховен.

Безяк вкара и двата гола за успеха с 2:0 на националния стадион "Васил Левски", което гарантира и първото място в група B на българския шампион.

"Преди втория гол бях тръгнал да сменям Безяк, защото видях, че той се умори много, тъй като свърши много работа и в дефанзивен план", разкри Стоев с усмивка пред камерата на БНТ.

Специалистът посочи, че съвсем разбираемо се чувства много горд от втория успех на Лудогорец над ПСВ в разстояние на няколко месеца.

"И преди се чувствах горд. Дори и днес да бяхме загубили, пак щях да се гордея. Изиграхме умно и внимателно мача, а през втората част ни помогна и червеният картон на техния играч. Излязохме с нагласата да победим и го направихме. Не ме изненадва, че контролирахме мача. Разполагаме с качествени играчи и натрупахме самочувствие. Това се показва и на терена, като излизаме без притеснение срещу силни европейски отбори", коментира Стоев.

"Имаме много футболисти, като не игнорираме никого. Всички знаят, че в даден момент може да имаме нужда от всеки един от тях. Включването на Безяк бе въпрос и на интуиция. Той оправда доверието", добави треньорът.

"Ще ви излъжа ако ви кажа, че през септември съм очаквал това. Знаехме, че можем да излезем от тази група, но чак да сме първи – това никой не го бе мечтал", завърши Стойчо Стоев.