Стивърн заслужи пояса на Кличко след нокаут

галерия:

снимка: БТА/AP

Канадецът Бърмейн Стивърн е новият носител на титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), овакантена от Витали Кличко. Стивърн заслужи пояса, след като в супер шоу в Лос Анджелис се справи със съпротивата на американеца с мексикански произход Кристобал Ареола и го прати в нокаут в шестия рунд.

Мощен удар с дясната ръка в лицето на Ареола изненада американеца, който до този момент се бе отчел с по-голям брой точни попадения. Стивърн обаче се възползва от своите шансове по великолепен начин и със серия от безпощадни удари принуди реферът Джак Рийс да прекрати за 2:02 минути схватката. Ареола видимо бе възпрепятстван да продължи и в крайна сметка Стивърн заслужено избухна в ликуване.

Според официалната статистика от 245 опити за удар Стивърн е уцелил съперника си 90 пъти, докато Ареола е записал 112 попадения от 306 опита, но в крайна сметка атаката на канадеца в шестия рунд бе унищожителна.

Така Стивърн стана първият роден в Хаити боксьор в тежка категория с титла на сметката си – Витали Кличко през декември се отказа от пояса, за да преследва политическа кариера в Украйна.

Според предварителния план Стивърн трябваше да се бие като претендент именно с Кличко, тъй като през април 2013-та си бе заслужил това право с успех по точки над Ареола. В крайна сметка обаче след отказването на Кличко за Световния боксов съвет не остана друго, освен отново да уреди двубой между канадеца и американеца.

Стивърн вече има 24 победи, 1 равен и 1 загуба, като 21 от успехите му са с нокаут, докато Ареола записа 4-то поражение, а има 35 победи, 31 от които с нокаут.