Ареола и Стивърн излъчват новия шампион в тежка категория

галерия:

Тази нощ светът ще научи името на новия световен шампион по бокс в тежка категория.

Американецът от мексикански произход Кристобал Ареола и канадецът Бърмейн Стивърн излизат един срещу друг в Лос Анджелис, а залогът е овакантеният от Витали Кличко пояс на Световния боксов съвет (WBC).

Украинецът бе дълго време притежател на титлата, но през тази година официално обяви, че слага край на кариерата си. Така претенденти номер 1 и 2 на WBC - Крис Ареола и Бърмейн Стивърн получиха златен шанс да оспорват помежду си световната титла. Всички останали пояси са в притежания на по-малкия от братята Кличко - Владимир.

Това ще бъде и втори мач между Ареола и Стивърн до момента. През месец април 2013 Бърмейн Стивърн постигна убедителна победа по точки над "Кошмара", след като успя да счупи носа му още в ранните рундове на срещата. Това превърна канадеца и в претендент №1 нa WBC, но Стивърн така и не дочака мач с шампиона Витали Кличко.

4085048

Крис Ареола и Бърмейн Стивърн в момент от първия мач помежду им през 2013

От този момент до днес, Стивърн така и не записа ново излизане на ринга, докато Крис Ареола успя да се завърне на победния път, нокаутирайки още в първия рунд сънародника си Сет Мичел през септември.

По план победителят от срещата трябва да защитава световната титла срещу новия претендент №1 - Дионтей Уайлдър, но апетити към пояса на WBC проявява и Владимир Кличко.

Преди два дни украинецът бе задължен от IBF да защитава короната си срещу българския претендент Кубрат Пулев, но все още се спекулира, че Кличко търси начини да се бие с победителя от мача Ареола - Стивърн, преди да премери сили с Кобрата.