Стилиян Петров: Мечтая да стана мениджър Астън Вила

снимка: twitter

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров е оптимист, че един ще застане начело на любимия си Астън Вила. Точно там приключи състезателната кариера на боеца, когато преди пет години беше диагностициран с левкемия. Стан обаче пребори коварното заболяване и в момента кара треньорски курсове. От няколко дни той е в Белфаст, където учи за “УЕФА “Б” лиценз.

“Изкарах няколко страхотни дни от началото на курсовете. От началото нямахме представа какво да очакваме и имаше лека паника, но хората във федерацията са страхотни. Те ни питаха в каква роля се виждаме - на треньор или на мениджър. Аз мисля, че ще ми подхожда повече ролята на мениджър”, коментира Петров

"Смятам, че съм човек с много силно изразено мнение и характер, знам какви са вижданията ми за футбола и не мога да съм номер 2 в някой отбор, продължи българинът. -  И не мисля, че има нещо лошо в това. Просто работя, за да стана мениджър един ден".

"Казвайки, че искам да съм мениджър, съм наясно, че трябва да започна пътя си от самото дъно и да го извървя сам догоре. Когато Астън Вила сменяше своите наставници, всеки от новите искаше да съм част от екипа му по някакъв начин. Всеки ми предлагаше работа в клуба, но не мисля, че времето беше подходящо за мен за тази крачка."

"Знам, че някой ден ще работя в Астън Вила, но просто досега не бях готов. Не искам да започвам нещо, в което няма да съм достатъчно добър или което няма да имам времето да довърша. Ще се върна някой ден, но още не съм готов за тази стъпка."

"Искам да заслужа всяка една позиция, която получа и искам да се изградя сам. Понякога си мисля, че хората просто искат да покажат симпатия към мен, заради всичко което изживях, и просто искат да ме накарат да се чувствам полезен. Но аз искам да си го заслужа, а не просто да ми бъде дадено”, завърши Петров.