Стефано Доменикали подаде оставка

галерия:

снимка: БТА/AP

Стефано Доменикали вече не е отборен директор на Ферари във Формула 1. Изненадващо след само 3 кръга от новия сезон в Кралските гонки шефът на Скудерията подаде оставка, която днес е била приета от президента Лука ди Монтедземоло.

Новата кампания във Формула 1 бе очаквана с огромно нетърпение заради коренната промяна във философията и правилата на най-висшия клас моторни спортове. Ферари обаче за поредна година не можа да вземе правилно техническо решение, с което да направи нововъведение в технологиите на Ф1 и да бъде за пример на конкурентите си.

Болидът, каран от световни шампиони като Фернандо Алонсо и Кими Райконен, не може да се мери по темпо в рамките на една обиколка с основните претенденти за титлата Ред Бул и Мерцедес. Форс Индия, МакЛарън и дори Заубер пък постигат идентични или по-добри резултати от Скудерията досега в шампионата.

4079856

Официално не се посочва причина за раздялата между Доменикали и Ферари, като екипът единствено благодари за 23-годишната „вярна служба“ на Стефано с дълга декларация. Негов заместник е Марко Матиачи, който „знае стойността на компанията и с ентусиазъм приема новото предизвикателство“.