Стефан Софиянски: Не е сигурно, че Божков ще е собственик на Левски

Бившият премиер на България и кмет на София Стефан Софиянски коментира пред "Тема спорт" последните събития в Левски и влизането на Васил Божков в клуба. Интересното е,ч е дъщерята на Софиянски - Ива, е съпруга на сина на Божков.

Бившият политик, който е голям фен на Левски сподели, че все още не е ясно дали Спас Русев ще продължи да бъде собственик на "сините", след като никъде не се споменава за напускането му. Бившият кмет на София говори за селекцията и новия треньор Георги Дерменджиев. 

"Фактът, че не Васил Божков, а група от фирми се ангажира с Левски, е добре. Въпросът е до каква степен ще продължи тази договореност, защото формулировката е, докато има взаимоизгодно сътрудничество. Това е много условно понятие. Според мен, първо трябва да мине Общото събрание и, второ - трябва да се види какъв бюджет ще бъде предвиден. Ако той е разумен и зад него стоят сериозни фирми, е гаранция за добра перспектива. За мен бюджетът е ключов. Но, ако той е условен и не е обезпечен, и Левски работи на дефицит, Левски може да има същите проблеми, каквито имаше и досега. 

Не мога да преценя размаха, с който действаше Павел Колев, защото фактът, че веднъж се споразумя, после се оттегли, а след това се върна... Той е доказал качествата си с работата в БФС. Но как ще бъде в Левски. Пак ще се върна на основното - Колев не дава пари за Левски. 

Обърнете внимание, че напоследък това бяха проблемите на Левски - несигурност, разсрочване на задължения, глоби. Всичко това при едно хаотично управление на Спас Русев, който още е собственик. А не знам дали ще се смени като такъв. Това не го пише никъде и не е ясно. Обърнете внимание в позицията. Никой не казва, че тази група фирми придобива собствеността. Поема издръжката, но кой ще е собственик? Не е ясно. 

Радостно е, че през зимата се привлякоха само българи, защото положението в Левски беше тревожно. Дерменджиев е треньор с доказани успехи. Когато е започвал работа е бил в сравнително добре подготвен отбор, а сега ще започне с малко разбита команда. Треньорската смяна повлия на отбора. Дерменджиев не влиза в изграден отбор. Това за него е голямо предизвикателство. Надявам се да докаже добрите си качества", коментира Софиянски.