Стефан Цветков: Гордеем се с Цвети!

снимка: Булфото

Президентът на българската тенис федерация Стефан Цветков също не скри емоциите си след триумфа на Цветана Пиронкова в Сидни.

Пловдивчанката подчини Анджелик Кербер и спечели първата си титла от WTA, след като спечели изумителните осем поредни мача, включващи и квалификациите.

Самият Стефан Цветков трудно намери думи за постигнатото от Пиронкова, която даде заявка за добро представяне и на предстоящия Australian Open в Мелбърн.

"Благодаря, честито на всички българи! Тя не само спечели турнир WTA, спечели турнир Премиер, срещу много класни тенисистки. Това е нещо невероятно, но ние никога не сме се съмнявали в качествата на Цвети", заяви Цветков пред "Дарик".

"Изключително сме горди! Цвети винаги е имала качества, винаги е била топ тениситка. Имаше тежък сезон, загуби малко увереност. Но има техническа стабилност, която и върна сигурността, и това се видя днес", добави шефът на родния тенис.

"Измерението е в световен мащаб за България. Всеки трябва да извлече позитивите. Григор спечели в Стокхолм, сега Цвети в Сидни, и това е неизмерима реклама и гордост за България," каза още Стефан Цветков.