Стартират виртуално приложение за Шумахер навръх юбилея му

Семейството на 7-кратния шампион във Формула 1 - Михаел Шумахер, ще отбележи неговия юбилей от 50 години. Легендата се възстановява след тежкото падане в ски-курорта Мерибел преди точно 5 години. Утре немецът чуква 50 години и не е ясно точно в какво състояние е и дали ще може адекватно да празнува по някакъв поне символичен начин.

Сигурното е, че близките на Пилето ще се опитат да организират парти. те обявиха,ч е ще честват неговите "победи, рекорди и юбилей". На 3 януари семейството на Шумахер ще стартира и специално приложение, което ще представлява "виртуален музей" за постиженията на най-великия пилот за всички времена.

"Много сме щастливи да празнуваме утре 50-ият рожден ден на Михаел заедно с вас. Дълбоко от нашите сърца ви благодарим, че празнуваме заедно", така започва съобщението. След това в писмото е написано, че утре ще бъде разпространен виртуален музей на Михаел Шумахер - специално приложение, което ще излезе от името на фондацията "Продължавай да се бориш", създадена малко след ски инцидента в подкрепа на звездата.

Приложението е подарък за феновете и за Михаел, за когото се грижи цял екип рехабилитатори и медици, а част от къщата край езерото Леман беше пригодена за тази цел.

"Можете да бъдете сигурни, че той е във възможно най-добрите ръце и че ние правим всичко, което е по човешките възможости, за да му помагаме", пишат Корина, нейната дъщеря Джина-Мария (21 г.) и синът Мик (19 г.), който върви по стъпките на своя баща и тази година ще кара във Формула 2.

Писмото завършва с благодарности за подкрепата през миналата година и пожелание за честита 2019 г.