Баджанак на Гришо брои 35 милиона евро за този лукс в Ню Йорк СНИМКИ

Звездата в света на бързите скорости и петкратен световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да се похвали с ново недвижимо имущество. Според „Уолстрийт Джърнъл“ 34-годишният пилот на Мерцедес е платил 35 милиона евро за апартамент в Ню Йорк. Имотът е огромен – 600 квадратни метра.

Новото жилище на британеца, който е баджанак на Григор Димитров покрай как Никол, е разположено на покрива на бивша книговезница в район Трибека в Манхатън. Апартаментът разполага с открита тераса от 250 кв. метра, която предлага уникална гледка към река Хъдсън и Статуята на свободата.

Имотът има четири спални, 25-метров басейн, фитнес, библиотека и зала за партита. Апартаментът се намира в сграда, която е собственост на звездата от американския футбол Том Брейди и съпругата му – супермоделът Жизел Бюндхен.

Това е втори апартамент, който Люис Хамилтън купува в Ню Йорк. През 2017 година той също купи жилище, за което плати 38 милиона евро. Освен британецът притежава къща в щата Колорадо. Официално световният шампион във Формула 1 живее в Монако.