Старт от Формула 1 в Русия ще има

снимка: БТА/AP

Пренасрочването или пълната отмяна на Гран при на Русия от Формула 1 въобще не стои на дневен ред, категоричен е промоутърът на състезанието от най-престижната автомобилна надпревара - Сергей Воробьов.

Стартът е насрочен за 12 октомври в Сочи, но в последните няколко дни се появиха информации, че политическите проблеми между Русия и Украйна няма да позволят провеждането на официално състезание от календара на ФИА.

"Искам да обявя официално, че не обсъждаме пренасрочване или отмяна на състезанието за Гран при на Русия. Ние се готвим активно за домакинството, което е насрочено за 12 октомври тази година.

Строителството около трасето и операционната подготовка се движат по график, а вече дори са готови работните помещения и медицинският център. Продължават и работните дейности по малки детайли на главната трибуна, а освен това се поставя и оборудване", каза той, цитиран от БТА.

"Очакваме да обявим цени и продажба на билетите на 20 май. Тогава ще бъде обявена и пълната програма с официални събития около старта за Гран при на Русия", добави Воробьов.