Станка Златева стъпи на европейския връх!

снимка: БТА

Станка Златева отново е европейски шампион! Живата легенда на българската борба отново надмина очакванията на българския народ и се поздрави с 6-а европейска титла.

Това стана тази вечер във Вантаа, Финландия, където се провежда първенството на Стария континент, като във финалната среща Златева надигра Василиса Моразюк трудно с 4:2 точки, поздравявайки се с титлата.

Това беше и първа изява на Станка, след като взе решение да се върне към борбата. Sporta.bg напомня, че след Лондон 2012 тя спря с активния спорт, но още с първото си появяване на тепиха отново е шампионка.

Трябва да бъде отчетен и фактът, че Златева се състезава в нова категория, като тя се представи отлично в категория до 75 килограма. По пътя си към финала тя тушира Иляна Маковей, а на полуфинала украинката Катерина Бурмистрова не оказа сериозна съпротива на българката.

Във финала Моразюк беше обявена за фаворит, след като надделя над олимпийската шампионка Екатерина Букина с технически туш, но в крайна сметка опитът на Златева и даде предимство и тя се поздрави с победата.

Българският лагер има двоен повод за празник днес, след като Джанан Манолова стигна до бронзовото отличие в категория до 63 килограма, печелейки с 5:3 срещу Катарина Йохансон.