Станимира Петрова също ще се бие за злато на "Странджа"

снимка: bgboxing.org

Станимира Петрова стана третата българка, която се класира за финалите на 66-ия международен турнир за купа „Странджа“, който се провежда в столичната зала „Универсиада“. Преди нея това сториха Стойка Петрова и Светлана Каменова.

Световната ни шампионка от Корея 2014 Петрова постигна убедителна победа над другата българка в категория до 54 кг Габриела Димитрова, като спечели по точки с категоричното решение на съдиите – 3:0 (39:37, 40:36, 39:37).

Димитрова, която е бронзова медалистка от световното за девойки в Албена през 2013 г., се опита да противодейства на именитата си съперничка, но в крайна сметка класата на Станимира си пролича в двубоя. Тя игра спокойно, дори пестеливо, но нанасяше точни удари в подходящите моменти. 

„Днес съм по-доволна от играта си, отколкото в първата си среща. По принцип обаче не обичам да играя срещу българка. Спокойна съм обаче, защото утре ще срещна чужденка“, пошегува се Станимира Петрова. 

Нейна съперничка в спора за титлата утре ще бъде американката Кристина Круз, която победи по точки Пиаопиао Лиу от Китай в много оспорван мач. Един от съдиите даде победа на китайката, а другите двама – равенство, но с предимство за американката и тя продължава с 2:1 гласа.