Станете част от фестивала на спорта "Израствам в движение"!

Столична община и Сошъл плюс организират фестивал на спорта, реализиран с подкрепата на Runners и Now We MOVE България.

На 01.05.2015г. от 11 часа Ви каним на официалното откриване на организирания за първи път в София спортен празник „Sofia SportFest“, под надслов “Израствам в движение”.

Socialplus e oбщност от хора, компании и организации, които желаят да работят съвместно за положителна промяна в обществото.

Концепцията на мероприятието е да се стимулират повече хора да водят активен начин на живот. Ще се проведат състезания в различни дисциплини, които ще са насочени изцяло към децата, с цел изграждане на навици, свързани с движението, още от ранна детска възраст. Спортът изгражда редица положителни качества и характер-дисциплина, отговорност, способност за работа в екип, т.е. децата „Израстват в движението“.

„Sofia SportFest“ e страхотна възможност не само за подрастващите, но и за техните родители. Всеки желаещ да се включи, ще има възможността да посети отворена тренировка, да се посъветва с професионалист и да получи полезни съвети относно спорта и правилното му практикуване.

За нас е от изключително значение да подобрим информираността на българина за различните видове физически активности и за това как да ги упражнява по най-правилния и здравословен начин. Събитието ще завърши с концерт с участието на различни танцови формации, ансамбли и изпълнители като друга форма на активен начин на живот.

Успели и доказани личности, които подкрепят нашата кауза: Тити Папазов – треньор на баскетболен клуб „Левски“; Виктор Кирков – създател и мениджър на националния отбор по футбол за деца в неравностойно положение;

Евгени Иванов- Пушката – бивш национален състезател по волейбол;

Серафим Бързаков – български борец, прославил България, двукратен световен шампион;

Магдалена Христова– републикански шампион по лека атлетика;

Крис Попов – национален шампион по бийтбокс;

X - Energy Crew – популярна българска брейк група;

Йоана Драгнева – българска поп изпълнителка, участник в Евровизия;

Квартет Юдит – професионален квартет, народна музика;

Ева Георгиева(ЕVA) – българска поп/денс изпълнителка;

Петър Стоянов-Бракето – български рап изпълнител

Галияна Арсова – българска поп изпълнителка;

Включените спортове са: баскетбол, волейбол, футбол, катерене, бойни изкуства, лека атлетика – спринт, крос и скок от място, както и различни видове песни и танци.

Можете да научите повече на:

Страницата на събитието във Фейсбук

Страницата на инициативата във Фейсбук