Станаха ясни датите и часовете на първите мачове на Левски в АБА

Вече са ясни точните дати и началните часове на първите три кръга от Адриатическата баскетболна лига. Те ще се играят в рамките на 10 дни, а Цървена звезда и Левски откриват надпреварата на 3 октомври (петък).

Двубоят е в зала "Пионир" в сръбската столица Белград, а началото на мача е 19.00 часа българско време, обявиха от официалния сайт на синия клуб.

Първото домакинство на Левски в новото издание на АБА ще бъде на 8 октомври (сряда) от 19.00 часа в зала "Универсиада", а съперник ще бъде отново сръбски тим - Мега Визура.

Този отбор е известен с това, че се ръководи от един от най-известните баскетболни агенти в Европа - Мишко Ражнятович и в състава си разполага с голям брой местни таланти.

Същата седмица, в края ѝ на 13 октомври (неделя) Левски ще гостува на Задар в Хърватска. Двубоят в зала "Язине" е от 20.00 часа българско време.

По-късно ще станат ясни точните дни и часове за следващите кръгове от програмата на Адриатическата лига - най-силното баскетболно състезание на Балканите.

Междувременно старта на Левски в Националната лига ще бъде забавен. Вместо на 11 октомври "сините" ще приемат Черноморец на 15 октомври (сряда).

Клубът все още договаря с останалите тимове от НБЛ срещите си от размененото домакинство на местна почва в зависимост от двубоите в Адриатическата лига.

Тази вечер от 19.00 Левски ще изиграе поредната си предсезонна среща, а съперник ще бъде косовския Прищина.