Последният звезден свободен агент подписа с Финикс Сънс

Сагата около гардът Ерик Бледсоу намери своя край, след като талантливият плеймейкър преподписа своя договор с Финикс Сънс.

Бившият играч на Лос Анджелис Клипърс блесна именно с екипа на "ножиците", след което беше пратен при "слънцата". Там, той беше контузен през половината сезон, но записа средно по 17.7 точки на мач.

Поради ограничения си статут (Финикс имаха право да изравнят всяка оферта, която пристигне към играча), Бледсоу не представляваше сериозен интерес за другите отбори заради намерението на Сънс да го задържат.

"Слънцата" предлагаха 4-годишен договор и 48 милиона долара обща заплата, но гардът категорично отказа, настоявайки за 5 години и близо 90 милиона (максимумът според правилата на НБА).

Той дори заплаши, че ще остане още един сезон в отбора срещу 3.4 милиона долара и след това ще се махне, тъй като щеше да бъде свободен агент. До това обаче не се стигна, след като двете страни стигнаха до договорка.

Бледсоу подписа вчера договор за 5 години, който ще му донесе 70 милиона долара. За сделката информира лично ЛеБрон Джеймс, чийто агент - Рич Поул, движеше нещата.