Със сълзи на очи "лъвиците" обявиха война на Сеферинов

снимка: cev.lu

Женският ни национален отбор по волейбол обяви война на треньора Иван Сеферинов, след като той не взе с отбора лекар и физиотерапевт за европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Капитанът Елица Василева застана начело на възпротивилия се лагер и заяви, че наставникът въобще не е оказал подкрепа на своите момичета. Тя разкри, че някои от тях са повръщали на тренировките, но е нямало какво да сторят заради абсурдното решение на федерацията да се замине без медицински щаб. "Лъвиците" воюваха геройски, но отпаднаха в плейофите за 1/4-финал срещу Германия, губейки с 2:3 гейма.

"Без подходящи указания от пейката няма как да постигнем нещо. Нямахме подкрепа от треньора Иван Сеферинов. Как е възможно да допусне да останем без лекар и физиотерапевт, при това на европейско първенство? Дори и сега сме разочаровани – тръгна си, без да ни каже „довиждане", разкри Ели със сълзи на очи пред БТВ.

"Имам подкрепата на целия отбор. Федерацията направи всичко, което трябваше. Тя е последният проблем на нашия отбор. Но на някои тренировки повръщахме и получавахме спазми. Не е вярно, че сме пропускали занимания. Кондиционният треньор се нае да ни бие инжекции, но... Постарахме се максимално въпреки обстоятелствата. Не сме горди от постиженията, но сме горди от начина, по който воювахме", заяви гордата капитанка на "лъвиците".

Сеферинов, от своя страна, се обърна срещу някои момичета от отбора. Той обвини разпределителките на тима за провала и заяви, че федерацията твърдо ще застане зад него.

"Ако бяхме победили Германия, щяхме да срещнем Азербайджан и да стигнем до полуфиналите. Разочарован съм от разпределителките – в определени моменти не търсеха нападателките, които трябва. Допускаха необясними за мен грешки. Иначе смятам, че имам подкрепата на федерацията и всичко е наред", заяви треньорът на женския ни национален отбор.