Сексапилна италианка почна работа в Левски

Роберта Плачи е новият физиотерапевт на мъжкия волейболен Левски, информираха от клуба. Италианката започна да се грижи за възстановяването на състезателите на "сините" още през август и вече е неизменна част от всяка тренировка и мач на тима. Може да се каже, че Роби, както всички я наричат, има силна връзка с българския волейбол. Нейният баща – Камило, работи общо 5 г. с мъжкия национален отбор, две от които като старши треньор.

В момента Роберта е студент последна година в Националната спортна академия - специалност кинезитерапия, но успява да съчетава завършването с ангажиментите към клуба.

„Много съм доволна от избора си да следвам в НСА - това ми помогна да попадна и в клуб като Левски - толкова известен не само в България. Основна заслуга за привличането ми в отбора има Владимир Николов, който ми даде възможност да трупам опит на такова професионално ниво”, разказва Плачи, която говори почти перфектно български. 

Волейболът винаги е бил част от живота на Роберта и покрай него тя пристига в България преди 4 г. На олимпийските игри в Лондон националите стигнаха до полуфинал, а след форума Камило бе избран за старши треньор. През лятото на 2013 г. дъщеря му е приета в НСА и започва да се учи от българските специалисти в академията.

„След като баща ми прие предложението на федерацията, аз реших да го последвам и подкрепя, както винаги съм правила. Преди да дойда в София и аз самата играех волейбол, но се наложи да преустановя заради тежка контузия в коляното. У дома са ме възпитали, че човек трябва да следва своята страст и аз намерих начин да остана в спорта, макар и по друг начин. Реших, че мога да бъда полезна като физиотерапевт и да съчетания спорта с медицината – две неща, които обичам много”, добавя русокосата италианка.

Камило първи я окуражава в това ново начинание. „Той винаги е работил с мъжки отбори и аз съм израснала в залата покрай него. Отделно състезатели идваха и вкъщи да му гостуват и имах усещането, че съм заобиколена от много на брой по-големи братя. Познавам добре мъжката психология и знам как да се справям в такава среда, за което съм много благодарна и на баща си. Благодарна съм и на Владо Николов за доверието, което се надявам да оправдая. Опитвам се да бъда максимално полезна и да върша добре работата си и в най-малките детайли. Бих използвала случая да благодаря и на останалите колеги от щаба и състезателите, които от самото начало повярваха в мен”, добавя новият физиотерапевт на „сините”.