Сребърната ни медалистка в борбата: 5 сек не ми стигнаха, загубих много кръв

снимка: bul-wrestling.org

"Изобщо пред мен не е стояла дилемата дали да изляза на финала, макар че треньорите имаха големи притеснения и не искаха да се боря", призна Мими Христова, сребърна медалистка от европейското в Каспийск. Националката грабна отличието, след като в решителната схватка при 59-килограмовите излезе със сериозна травма в рамото, получена още в първия двубой с азерката. Имаше и силно кръвотечение от носа, след като пострада в полуфиналната с беларускинята.

На финала обаче Христова отстъпи с 4:6 пред туркинята Елиф Йесилирма.

"Яд ме, защото почти успях да изравня в резултата, а някакви си 5 секунди не ми стигнаха да завърша с носенето и да спечеля срещата – заяви Мими Христова. - За болката изобщо бях забравила. Толкова кръв загубих, че след финала искаха да ми направят преливания. Носът не ме притесняваше, но ръката беше зле, повдигах я едва на 10 сантиметра. Съотборничките ми помагаха да се обличам и събличам. Но явно така е било писано...А иначе туркинята не е извънземна, през март я бих на „Дан Колов“ с 4:0.“

Във вторник Христова ще мине пълни медицински изследвания, за да се види до колко е сериозна травмата и колко време ще отнеме лечението. 

В Каспийск нашето момиче спечели 4-ия си медал от голяма първенство при жените. 

Националките ще отпътуват от Русия късно тази вечер, веднаха след финалите, в които ще излязат рожденичката Тайбе Юсеин (62 кг) и Биляна Дудова (57 кг), която на днешния ден преди година стана европейска шампионка.

“Ще празнуваме по пътя, всичко при нас е в движение“, продължи с усмивка Христова.