Героиня! Мими Христова нощува в болница, но взе сребро на Евро 2018 по борба

Мими Христова се окичи със сребро на Eвропейското по борба в Каспийск, Русия. На финала при 59-килограмовите националката загуби от Елиф Йесилирма (Турция) с 4:6. Българката прояви истинско геройство, като за решителната схватка излезе след прекарана цяла нощ в местната болница, заради травми в носа и рамото. 

Христова губеше с 0:6, но успя да намали в резултата, а в последните секунди опитваше носене, но времето й не стигна. Туркинята пък игра доста нечисто, но не бе наказана. Подобно на предишния двубой, българката имаше сериозни проблеми с кървене от носа. Наложи се Христова да получи медицинска помощ на тепиха. 

Преди това Евелина Николова (55 кг) остана пета, като в малкия финал отстъпи пред рускинята Мария Гурова с 6:10. Българката водеше с 4:0, но опита прибързана атака и съперничката й обърна резултата в своя полза. Днес за титлите излизат Биляна Дудова (57) срещу рускинята Ирина Ологонова и Тайбе Юсеин (63) срещу Инна Тражукова (Русия), а Виктория Бобева (68) ще спори за бронза срещу Федарашка (Беларус).