Сърбия с класическа обръщалка срещу Естония

галерия:

снимка: cev.lu

Сръбският национален отбор изигра изключително странен мач в Бусто Арсицзио срещу Естония, след като обърна от 0:2 до 3:2 и се класира драматично и неочаквано трудно за четвъртфиналите на Европейското първенство по волейбол.

„Плавите“ загубиха стряскащо категорично първите два гейма с 21:25 и 14:25, но след това се възродиха на полето и играха като напълно различен отбор до края на срещата. Третият гейм бе спечелен с унизителното 25:8, а след това с 25:22 плейофът бе вкаран в тайбрек. В него далеч по-класният отбор стигна до успеха с 15:13 и така съставът на Никола Гърбич се нареди сред най-добрите осем на турнира.

Роберт Техт и Оливер Вено бяха в основата на блестящата игра на Естония, най-вече в първите два гейма, като завършиха мача с по 15 точки, но това не се оказа достатъчно за краен успех.

Звездата на сърбите Александър Атанасиевич се разигра в последните три сета и реализира общо 20 точки, което обаче за диагонал в петгеймов мач не е чак толкова впечатляващ актив. Никола Ковалчевич се отчете с 12 пункта в полза на „плавите“, като бе и най-добър на посрещане в мача с 41% перфектно посрещане.

Естония едва за втори път в историята си стига толкова далеч на Европейско първенство и въпреки загубата, ще отчете турнира като успешен. Сърбия пък избегна суперизненада и очаквано се класира на 1/4-финалите, като ще се изправи срещу победителя от другия плейоф в Бусто Арсидзио между Италия и Финландия.

4149082

4149083