Срам! Американците още не знаят кои са Роналдо и Меси (ВИДЕО)

Ще го вдянат ли някога този „сокър“ американците? Може би не, нищо че суперзвезди като Пеле и Дейвид Бекъм са прекарвали години в първенството им, за да се опитат да популяризират футбола, а през 1994 година стотици хиляди зрители посещаваха мачовете от Световното първенство – историческо не само за България.

Стадионите в първенството на САЩ по футбол (по „сокър“) и в момента са пълни, вече и в Европа чрез Евроспорт може да се наблюдават мачовете от Мейджър Лийг Сокър, което индикира, че радетелите на тази игра в Щатите се стремят всячески да спомогнат за популяризирането ѝ.

Националният отбор на САЩ е достатъчно силен и авторитетен, за да допринася за интереса към футбола, а ако сте гледали някога как американски спортни телевизии отразяват големите европейски първенства и Шампионска лига, определено няма да останете разочаровани.

И въпреки това сякаш заради прословутия си манталитет, подчинен на логиката „когато не сме най-добри в нещо, то не ни интересува“, все още в САЩ не демонстрират познания по най-гледания в световен мащаб спорт.

Популярното в САЩ мъжко списание за мода и стил „GQ” направи собствено проучване за това дали хората знаят кои отбори ще играят във финала в Шампионска лига. Знаят ли кои са двете най-големи суперзвезди в момента във футбола – Кристиано Роналдо и Лионел Меси?

Оказва се, че не.

И за капак, когато им е зададен въпросът „Кой ще спечели финала“, те избират Ювентус, просто защото нямат представа какви са тези отбори.