Спортист №1 на България се колебае дали да скача през зимата

Олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева все още не е решила дали да участва в състезания през започналия зимен сезон. Демирева се възстановяваше от контузия на коляното, която обърка плановете й за подготовка.

"Не може да се каже, че съм на 100 процента. Ще преценим, но още не сме решили категорично за зимния сезон. Проблемът е физически. Искам да бъда напълно здрава, за да мога да направя възможно най-дълъг сезон на открито. Ужасно ми се скача на Европейското първенство в зала (б.а. 3-5 март в Белград), но трябва да бъдем разумни. Основната ми цел все пак е Световното първенство в Лондон през лятото", коментира Демирева.

Тя заяви, че в момента не чувства болки по време на тренировките, но работи върху усъвършенстване на отделните елементи за скоковете.

"Сега тренирам основно разбега и повишаването на максималната скорост на засилката. Все още не сме планирали състезания за зимата, тъй като не искаме да подвеждаме организаторите на турнирите. За мен намирането на турнири на този етап не е проблем", каза олимпийската вицешампионка. Тя си поставя за цел през новия сезон да преодолее за първи път границата от 2 метра на официално състезание. "Искам да скоча 2 метра. След Олимпийските игри мога да кажа, че вече съм на друго ниво. Емоциите от Олимпиадата буквално ме издигнаха. Още през миналото лято бях готова за 2 метра. Ще дам най-доброто от себе си и се надявам да се получи", каза още Демирева.