Стефка Костадинова се изложи тотално! Скочи на амбразурата срещу хубава идея

снимка: БГНЕС

Шефката на БОК Стефка Костадинова скочи на амбразурата да защитава световния си рекорд от 209 см. във високия скок. Как е постигнат той - сега няма да коментираме, за да не бъдем обвинени в анти-български настроения и хейтърство. Което е смешно, при положение, че Sporta.bg е единственият сайт у нас, който има доблестта да не се влияе от фактори, различни от истината.

Любопитно е обаче защо Стефка Костадинова толкова се е загрижила за рекордиите в атлетиката, вместо да хвърли усилия в това да секнат перманентните допинг скандали с родни спортисти. То не бяха камара силови спортове, в които ни спипаха, ами накрая и наглярката Силвия Дънекова ни изложи пред очите на целия свят в разгара на Олимпиадата.

Та Стефчето да вземе по-малко да обикаля по екскурзийки и да си гледа кефа, а да се хване в ръце и да свърши нещо градивно за българския спорт, който е на потресаващо дередже.

ЕТО КАК СТЕФКА ИНДИРЕКТНО ЗАЩИТАВА ДОПИНГИРАЩИТЕ СЕ СПОРТИСТИ С ПОЗИЦИЯ В ПОЛЗА НА СТАТУКВОТО, РАЗЯЖДАЩО ЛЕКАТА АТЛЕТИКА ОТВЪТРЕ:

Смятам предложението за анулиране на всички световните рекорди в атлетиката за несериозно и погрешно. То е некоректно към тези, които честно и абсолютно лоялно са постигнали своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения.

Жена е скочила 209 см на високо, друга е скочила 208 в зала – защо това трябва да се забрави и анулира без причина? Същото се отнася и за рекордите на Сергей Бубка, на Юсейн Болт... Освен това, ако се вземе подобно решение сега, какво гарантира, че след година-две някой няма да поиска ново "нулиране" със същите мотиви...

Засилените напоследък мерки срещу употребата на допинг не се основание да се зачеркне всичко случило се досега в историята. Да - за доказаните нарушения и прегрешилите нека има санкции и анулиране, но защо трябва да страдат и останалите? Реакцията ми е не само заради световния рекорд в скока на височина, а заради всички, които честно и с огромни усилия са направили нещо значимо като доказателство за възможностите на човека.