Специалния се бръкна с 3 милиона заради данъците

снимка: twitter.com

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо постигна споразумение с испанските власти да заплати 2,9 милиона паунда (3,3 милиона евро) за обвиненията по укриване на данъци по време на престоя му в Реал (Мадрид).

Моу пристигна в Мадрид, където се проведе изслушването му по делото за укриване на данъци в размер на 2,9 милиона паунда. Португалецът не е отчитал приходите си от имиджови права в периода 2010-2013 година, когато бе начело на "Кралския клуб". Именно затова той бе обвинен по-рано през годината от испанските власти.

Рано сутринта журналисти и фотографи препречиха пътя на Специалния към съда в испанската столица, за да разберат пикантни подробности около изслушването. Жозе отрече всички обвинения срещу себе си още преди време. Делото проваля подготовката на Манчестър Юнайтед за неделното дерби с Челси на "Стамфорд Бридж" - пресконференцията на Моуриньо бе преместена с 24 часа по-рано, а тренировката днес ще води помощникът му Руй Фария.

"Не се оправдавам. Заплатил съм всичко и съм подписал споразумение с властите, че съм чист откъм данъци", заяви лаконично Жозе Моуриньо.