Касорла можел да остане без крак, вижте ужасяващата му история

снимка: twitter.com

Футболистът на Арсенал Санти Касорла разкри, че е бил на път да изгуби десния си крак заради ужасяваща контузия на глезена, която получи през 2015 година. Испанският халф не е играл година и половина, но по-важно за него е било да не остане инвалид, отколкото да се завърне на футболното игрище. Бившият играч на Малага показа снимка на глезена си, върху който е трябвало да му пришият кожа от друга част на тялото. Сега там има татуировка, тъй като лекарите са взели кожа от ръката му, за да възстановят липсата на такава върху глезена.

"Ако успееш да вървиш отново със своя син в градината, значи трябва да си доволен", били ужасяващите прогнози на лекарите през 2015, които Касорла сподели пред "Марка". "Лекарят видя, че имах огромна инфекция. Бях увредил част от костта, която разяждаше ахилесовото сухожилие и от него вече липсваха цели 8 сантиметра!".

"По това време все още играех и ми казваха, че всичко е наред. Проблемът беше, че травмата не се лекуваше, а раните се отваряха отново и отново. Скоро те се възпалиха", сподели Санти Касорла.

Той е претърпял цели 8 операции през този период, за да не остане инвалид. Сега възстановяването му върви по план в родния му град Саламанка, като играчът ще може да се завърне на терена до месец януари.