Спасиан Спасов спечели Републиканското първенство за младежи, Николета Николова триумфира при жените

галерия:

снимка: БФ Снукър

Спасиан Спасов е новият републикански шампион на България по снукър за младежи. Той се справи на финала с Теодор Чомовски след драматична битка с 4:3 фрейма. Двамата най-добри български играчи сред младежите показаха завидни умения при пласиране и изиграха един много качествен финал.

Спасиан изоставаше в резултата, но съумя да обърне своя съперник с по-добра игра в най-важните моменти. Спасов реализира и най-големия брейк в турнира от 70 точки при победата си с 3:2 срещу Виктор Илиев на полуфинала. В другият полуфинал Теодор Чомовски се справи с миналогодишния победител Сашко Димитров. Турнирът се проведе в спортен клуб „Академията“.

По този начин Спасиан Спасов получи право на участие на Световното първенство по снукър за младежи, което ще се проведе в Брюксел между 15 и 22 август. Компания ще му прави Теодор Чомовски, който е най-високо класиран в българската ранглиста от играчите под 21 години. Ако България получи повече от 2 квоти към тях може да се присъединят Виктор Илиев и Сашко Димитров.

4156392

Този уикенд се проведе и републиканското първенство при жените. Николета Николова отново триумфира с купата след като победи на финала Диана Бакалска. Бронзовата ни медалистка от Световното първенство за девойки от миналата година спечели финала с 3:0 фрейма. Двете ни състезателки ще представят България на Европейското първенство за жени във Вилнюс, което ще се проведе между 31 май и 11 юни.

Другата седмица ще се проведе най-силният турнир за сезона – „Мастърс А“, където ще участват само играчите от топ 16 в българската ранглиста. Битките ще бъдат отново в спортен клуб „Академията“ на 21 и 22 май.