Спас Русев: Аз още съм собственик на Левски, Павел Колев не го коментирам

Ситуацията в на Герена май се заплита. Спас Русев продължава да бъде собственик на Левски. Това заяви самият той пред "Капитал", признавайки, че преговаря за продажба на акциите си, но към 22 януари, когато колегите са говорили с него, сделка няма. Русев не пожела да коментира новия изпълнителен директор на клуба - Павел, който не е ясно дали изобщо заема подобна длъжност официално.

Ето частта от интервюто, в която бизнесменът говори за "сините":

Има ли нов собственик на Левски?

- Ако трябва да оприлича с нещо моето участие в Левски, то ми напомня на романа "Вечер във Византия" на Ъруин Шоу за онези две седмици в Кан, където всичко изглежда супербляскаво, но всъщност не е. Мисля, че за мен Левски е много повече романтична мечта, отколкото бизнес перспектива, а това след първоначалната еуфория не е здравословно, защото аз съм преди всичко бизнес човек. Иначе, както добре знаете, не мога и не обичам да коментирам неофициални твърдения.

В понеделник новият изпълнителен директор е казал публично, че му е предложено да заеме поста от "следващия собственик"

- Не знам какво, защо и на кого е казвал новият изпълнинтелен директор, а и не мисля, че е моя работа да коментирам изказванията му.

Ние питаме известния сегашен собственик дали има промяна...

- За момента няма.

Той казва, че новият собственик ще стане ясен на следващото общо събрание на 6 март...

- Сами разбирате, че смяната на собственост не става на общо събрание. Има си определени правила и процедури, които трябва да се следват, за да има промяна в собствеността.

Добре, а преговаряте ли в момента, или вече сте продал акциите на Левски?

- Към момента, в който ми задавате въпроса (22 януари - бел. ред.) - не. А дали преговарям - да, това съществува като възможност, но към момента не мога да споделя повече по въпроса.