Книгата на Камата стигна 50 000 копия

Легендата Христо Стоичков ще събере три „Златни обувки“ на едно място за безпрецедентна беседа в английския футбол. Кавалерът на „Златната топка“ е поканил в своето студио Гари Линекер и Хари Кейн. 

Срещата ще бъде следващия уикенд в Лондон, а ден по-рано - на 1 февруари, Камата ще представи пред бългрската общност на Острова своята официална автобиография „Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков, съобщава „Труд“.

Подобна „кръгла маса“ в стил Крал Артур никога не е правена. И тримата великани са вкарали по шест гола на световни първенства. Гари Линекер спечели „Златната обувка“ на Мондиал'86, Стоичков триумфира с нея на Мондиал'94, а Кейн я заслужи на последното световно в Москва.

Английските звезди са легенди на „Тотнъм“. А Кейн дори е и актуален капитан на „Трите лъва“ и „шпорите“. Заради контузия обаче той ще отсъства два месеца от терена и това ще улесни програмата. Линекер пък отдавна е колега на Стоичков като телевизионен анализатор. В социалните мрежи големият голмайстор често се забърква и в скандали заради коментарите си.

Българската общност в Лондон вече е еуфорично настроена от идването на Стоичков. Той ще представи „Историята“ в зала „Тгоху“ в Лондон на 1 февруари от 19 часа местно време. За доброто настроение на гостите ще се грижат шоумените Димитър Туджаров-Шкумбата и гласът на „Дарик“ радио Иво Райчев. Билетите вече са в продажба и в тяхната цена се включва екземпляр от „Историята“. Всеки, който присъства, ще получи личен автограф.

„Историята“ се превърна в безпрецедентен бестселър на новото време в българското книгоиздателство. За по-малко от 100 дни в името на рекорда вече са отпечатани 50 000 копия.

Предстои и четвърто издание, защото тиража е почти изчерпан, а вече има договорени серия посещения на Камата в Барселона, Чикаго и други чуждестранни градове, които от „Софтпрес“ все още не обявяват. Ясна е само датата за събитието зад океана - 4 май. Предстоят също и срещи на феновете на най-великия български футболист и в Северна България.