Спас Делев обясни за раздялата с Лас Палмас

галерия:

снимка: udlaspalmas.es

Българският национал Спас Делев отново е без отбор, след като преди няколко дни прекрати договора си с испанския втородивизионен Лас Палмас.

Бързакът от село Ключ така и не успя да се аклиматизира и наложи в отбора от Канарските острови и след половингодишен престой напуска клуба.

Той премина в Лас Палмас през лятото на 2013 година със свободен трансфер, като подписа договор за година и половина. Оттогава досега Делев записа едва 247 минути с екипа на тима в Сегунда дивисион и 23 минути в турнира за Купата на Испания. Националът беше титуляр само в два мача и игра в общо шест срещи с екипа на отбора от Гран Канария.

Сега Делев се прибира в България, като все още не се знае къде ще продължи кариерата си. Един от вариантите пред него е ново завръщане в ЦСКА.

Преди да си тръгне от Лас Палмас 24-годишният футболист даде интервю пред местното издание "Канариас 7", в което сподели за причините, довели до раздялата с "жълтите" от "Естадио Гран Канария".

"От една страна се радвам, че си тръгвам и ще мога да играя на ново място. От друга страна не съм доволен, защото не успях да покажа какво мога. По време на престоя ми тук получих огромна подкрепа от абсолютно всички в клуба и от публиката.

Най-важното беше да играя редовно. Усетих подкрепата на хората тук, въпреки че не разбирам всичко, което ми казват. Хората искаха да ме гледат на терена. Имах проблем с адаптацията, с езика, но всички ме подкрепиха.

4061775

От мен се искаше да играя на фланга, а през целия си живот съм бил нападател. Треньорът е знаел на какъв пост играя, но не съм имал проблеми с него. Чувствах се добре физически и във форма, но не получих възможност за изява. Треньорът искаше да играят по-комбинативните футболисти", изповяда се Спас Делев.

"Дойдох тук с голям ентусиазъм. Градът и хората ми харесаха. Мислех, че треньорите ще ми дадат възможност за изява и по този начин ще мога да запазя мястото си в националния отбор. Опитах се да уча езика и да се приспособя. Действах професионално, но страдах много. Дойдох сам, без приятелката ми.

Искаше ми се да вкарвам голове и да помагам на отбора, но в крайна сметка загубих от трансфера си тук. Имах и други оферти през лятото, за повече пари. Исках да бъда основен футболист, но сега реших да си тръгна, защото трябва да играя.

Ще следя с интерес резултатите на Лас Палмас и ще се радвам много, ако отборът печели. Дано Лас Палмас влезе в Примера дивисион, желая всичко най-добро на феновете", каза на изпроводяк Спас Делев.