Созопол стана професионален отбор за първи път

снимка: Булфото

Локомотив 2012 (Мездра) е последният нов член на Б група след победа над Ботев (Луковит) в 30-ия кръг на Северозападната В група. Мездренци спечелиха с 1:0 с гол на Валдемар Стоянов в 81-ата минута и спечелиха 1-ото място в дивизията.

С тази победа те събраха 74 точки и оглавиха крайното класиране. По същото време във Видин Локомотив 2012 (Мездра) спечели с 2:0 срещу местния ОФК Бдин 1923, но това не се оказа достатъчно. Горнооряховци остават на 2-ата позиция със 73 точки и ще се надяват на административна покана за място във втора дивизия, каквато обаче е малко вероятно да получат.

Преди няколко дни лично президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че професионалните групи няма да бъдат попълвани административно при отказали се отбори. Ботев (Луковит) с треньор бившия национал и играч на Литекс Ивайло Петков остана на 3-а позиция след днешното поражение.

От Северозападната В група изпадат отборите на Гигант (Белене) и ФК Трявна. Другите нови членове на професионалната Б група са ОФК Пирин (Благоевград), Бенковски (Бяла, област Русе) и ФК Созопол.

В Югозападната трета дивизия ОФК Пирин спечели най-рано първата позиция. Вчера благоевградчани завършиха 0:0 като гости на Места (Хаджидимово) и оглавяват крайното класиране със 79 точки. На 2-о място остана Септември (Симитли) със 70 точки. Изпадат Ботев (Ихтиман) и отказалия се Септември (София).

На Югоизток победителят също беше решен в последния кръг. Созопол обаче разби слабия състав на Асеновец с 3:0 и си гарантира 1-ата позиция. На 2-о място остана Мастер (Бургас), който спечели с 5:0 срещу Левски (Карлово) с 4 гола на Васил Калоянов.

И на Североизток Бенковски (Бяла, област Русе) си гарантира първата позиция и промоцията съвсем накрая. В 30-ия кръг играчите на Бенковски се наложиха с 1:0 над Черноморец (Бяла, област Варна) като гости и завършиха със 75 точки на върха. Светкавица-Търговище остана на 2-о място със 72 точки, посочва БТА.