Собственикът расист страда от рак

снимка: БТА/AP

След като собственикът на Лос Анджелис Клипърс Доналд Стърлинг беше изключен доживот от всякаква дейност в НБА, снощи стана ясно, че милиардерът е болен от рак, информираха в САЩ.

Той се бори със заболяването от няколко години, като негови близки свидетелстват, че очакванията на лекарите са били Стърлинг да почине още преди две години, но засега той се бори успешно с болестта.

Новината за неговото състояние плъзна по-малко от 24 часа, след като той беше наказан от ръководството на НБА заради расистките си обиди към цветнокожото население, както и към Меджик Джонсън.

Той е изгонен от НБА до живот, като няма право да участва в операциите на собствения си Лос Анджелис Клипърс, както и да посещава мачове. Глобата пък е максималната възможна - 2.5 милиона долара.

Освен това собствениците на отбори в лигата ще направят всичко възможно, за да принудят Стърлинг да продаде отбора си, за да се отърве НБА от негативния имидж на един от най-одумваните собственици в историята на лигата.

Според някои в САЩ, новината а състоянието му излиза в този момент, за да бъде покачена цената на Клипърс, както и за смекчаващи вината обстоятелства, но действително състоянието на Стърлинг не е никак добро.