Сляпото българче, което стана дете-чудо на Америка

галерия:

снимка: dailymail.co.uk

Едно българско момиче прави фурор в САЩ. Лола Уолтърс е само на 14 години, но още миналата година бе обявена за детето-чудо на Америка.

До тук информацията е като за поредната хубава приказка в САЩ. Но не, тази история има коренно различен характер.

Лола Уолтърс е сляпо българско момиче, което е осиновено от родители американци.

Тя ослепява още на 2 години, но това не и пречи да се занимава с любимия си спорт – гимнастиката. Не само това. Миналата година тя спечели Американската гимнастическа академия.

Най-вдъхновяващото е, че това момиче е българче. Нейната приемна майка не е знаела нищо за недъга й, но скоро след като я приема при себе си тя научава за него.

Това обаче по никакъв начин не я отказва от Лола, и детето получава цялата любов на света и вяра в мечтите си. Днес малката Лола Уолтърс е една от най-талантливите гимнастички в САЩ и я наричат детето-чудо на Америка, а не на България.

e66ea518-cab8-c99a-7e3f-c0436fe09dcf

Тази история би трябвало да ни накара да се гордеем с малката Лола. Да така е, ние наистина сме горди от нейния непримирим дух.

7a7bb664-1145-42d4-7600-e2ae7bbb7457

Но в същото време няма как да не се запитаме какво би се случило ако момиченцето беше в България и дали би успяла да преследва мечтите си въпреки недъга.

Лола споделя, че получава ужасно много подкрепа и стимул от семейството и приятелите. Освен че притежава много воля и силна мотивация, Лола е подкрепена от всичките й приятели.

Никога не споделям, че съм сляпа по време на състезание. Искам да ме оценяват заради таланта ми, а не заради зрителния ми проблем," споделя талантливата Лола.

През миналия февруари изгря звездата на Лола, когато спечели национално състезание в САЩ, без никой да подозира, че тя е сляпа.

Лола има уникално усещане за дистанция и при допир веднага усеща какво докосва. Тя знае как да се завърти и да скочи на успоредката само при докосване на уреда. Единствено признава, че тренира на малко по-широка греда.