Сложиха Ивелин Попов до Бейл, Пике, Хумелс, Фелаини и Джеко

галерия:

Направилият много силен мач срещу Италия Ивелин Попов бе поставен в идеалния отбор на авторитетния руски “Спорт Експрес” за изминалите срещи от квалификациите на националните отбори за Евро 2016.

В материал, озаглавен “Касияс, Хумелс, Попов и Бейл в един отбор” от изданието събират главните герои на двубоите в един идеален състав по схема 4-3-3.

На вратата е Икер Касияс (Испания). Пред него са Дарио Сърна (Хърватия), Жерар Пике (Испания), Матс Хумелс (Германия) и съотборникът му в Бундестима Йонас Хектор. В средата на терена трите места са отделени за Маруан Фелаини (Белгия), Ивелин Попов (България) и Фабио Коентрао (Португалия). Триото в атака е Гарет Бейл (Уелс), Един Джеко (Босна и Херцеговина) и Кайл Лафърти (Северна Ирландия). Само за последното място от изданието анализират, че спокойно може да бъде заето и от Рахим Стърлинг, Хари Кейн, Марко Ройс или Иско, но са се спрели на Лафърти.4137307

“Приятно е, когато в мача България - Италия главна роля играха представители на руската Висша лига. Отлично срещу световните шампиони от 2006 г. се представиха и Манолев, и Миланов, и Попов. Особено вдъхновяващи бяха изявите на централния полузащитник на “Кубан” - той заби и гол с мощен далечен удар след хубав пробив, разгъна и втората голова атака на България, дриблирайки през почти целия терен, преди да намери Миланов, който да асистира”, пишат от руското издание.

Статията е публикувана във вестник "24 часа"