Слоун Стивънс завоюва титлата в Маями след успех над Остапенко

снимка: twitter.com

Слоун Стивънс е новата шампионка на турнира в Маями, след като победи във финала Йелена Остапенко със 7-6(5), 6-1 за малко повече от час и половина игра. Титлата бе повече от специална за шампионката от US Open 2017, тъй като я вдигна пред родна публика - не само в САЩ, а и в родната Флорида. Латвийката пък бе крайно разочарована, тъй като до финала показваше брилянтен и печеливш тенис.

В първия сет имаше цели 8 пробива, като 4 бяха на сметката на едната тенисистка и още толкова на другата. Мачът стартира с размяна на по два брейка, а после така се стигна и до тайбрек. Там американката поведе с 6:2 и имаше 4 сетбола, но Остапенко показа брилянтна игра и се добра до 5:6. Стивънс обаче съумя да завърши за 7:5 след минипробив и да поведе в частите.

Това съвсем развали настроението на латвийката. Тя все пак стартира с пробив втория сет, като реализира 4-ата си възможност за брейк. След това обаче играта й претърпя пълен срив и Остапенко загуби три поредни свои подавания, за да донесе титлата на Стивънс след 7-6(5), 6-1.

"Първо, благодаря ви, че дойдохте. Бяхте удивителни. През последните две седмици бяхте изключителни. Благодаря на екипа си, на семейството си, на всеки, който дойде да ме подкрепи, това бяха две мечтани седмици тук. Винаги играя добре в САЩ, не знам защо. Мисля, че е заради вас, затова искам да разберете колко много ми помагате", сподели развълнуваната американка след финала.

Тя поздрави и опонентката си за показаната борбеност: "Йелена, ти също имаше чудесна седмица. Имаш прекрасен екип, играхме на двойки заедно в Австралия, удивителна си. Сигурна съм, че ще се срещнем още много пъти, нямам търпение. Поздравления за представянето", отдаде дължимото на Остапенко новата шампионка в Маями.