Славия обясни казуса със Стефан Велков

снимка: Булфото

Президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов обяви пред “24 часа”, че изгряващата звезда на “белите” Стефан Велков повече няма да играе за националния отбор на България до 19 г.

Мотивът е, че 16-годишният талант вече бил на сериозно ниво за младежкия национален тим до 21 г. През октомври той дори се разписа за селекцията на Михаил Мадански при зрелищното 3:3 с Русия.

“Не ме интересува в какви списъци е бил обявяван Стефан. Предупредих изрично треньора на юношите, че Велков вече е изиграл последния си мач за отбора до 19 г. и вече ще го пускам само в младежкия национален отбор. Не може да играе в юношеския национален, в младежкия национален, а при мен да е в мъжете на “Славия”. Стефан да не е Хари Потър или Мара Общата? И аз в моите списъци за “Славия” съм сложил Меси и Неймар и си ги чакам да дойдат. А дано. Та така и при юношите има да чакат Стефан Велков. Забранил съм да ходи там. Ще играе единствено за младежите и точка”, заяви Венци Стефанов пред “24 часа”.

“И не става въпрос за бойкот, а за доброто на момчето. Ето, Миро Иванов и Янис Карабельов съм ги пуснал при юношите и ще помагат с каквото могат”, добави той. Първоначално Стефан Велков, който на 12 декември навършва 17 г., бе обявен в списъка на Александър Димитров за квалификациите на юношите до 19 г. със Словакия, Гърция и Албания на 12, 14 и 17 ноември.