Славиша: Провалих се с условие, което Спас Русев ми постави

Треньорът на Левски Славиша Стоянович разкри каква е била главната цел, която Спас Русев му е поставил при идването му на "Герена", пише "Меридиан мач".

Тя е била "сините" да спечелят Купата на България, но те отпаднаха на осминафиналите от Черно море и сега най-важното пред отбора е да се движи по най-добрия начин в класирането в Първа лига и да не изостава по точки от конкурентите си за титлата Лудогорец и ЦСКА.

"Главната цел, която ми постави ръководството, беше да спечелим Купата на България. Жалко, че не успях да я изпълня, защото отпаднахме. Освен това, шефовете искаха от мен да бъдем възможно най-близо като точки и игра до Лудогорец, който от седем години е властелин в страната. Разбира се, да бъдем и преди ЦСКА в класирането. Сега сме в борбата за титлата. Надявам се, че ще останем там докрай, тъй като феновете нямат търпение да бъдат зарадвани отново. Това, което ме прави щастлив най-много в момента е, че те са доволни от нашето представяне. Най-важното за нас е да не губим повече точки и да не се увеличи пропастта от първото място преди паузата. Факт е, че имаме много работа. Главно в тактически аспект. Е, на някои позиции не сме покрити добре, но това ще бъде поправено през зимата. Нещата после ще бъдат по-различни.

Като цяло съм доволен от нещата, които свършихме до момента. Започнахме добре със серия от победи, макар и над отбори, които се намират на по-долните места в класирането. Не мога обаче да приема, че загубихме точки от някои тимове... Главните ни конкуренти не са толкова далеч от нас. За известно време дори бяхме начело, но сега сме трети. Затова е важно повече да не губим точки в оставащите пет мача.

Най-важното обаче е, че хората се върнаха на стадиона. Наскоро имахме среща пред 10 000 души и то срещу последния. Победата в дербито доведе до логични последствия. Хората ме спират, искат да говорят с мен и да ми пожелаят късмет. И тук, както навсякъде на Балканите, при победите цари еуфория, а загубите се оценяват като трагедия.

Габриел Обертан е много силен футболист. Специален е. Няма проблем, когато застане един на един. Истински професионалист, но и много усърден. Има си и свой начин на тренировки, който уважавам. Него не можеш да го мотивираш по детски начин. Радвам се, че се разбрахме. Когато дойдох, той бе малко изолиран. Той е добър играч, с качества, но имаше проблем с контузиите. 

Аз съм от Любляна и един ден ще се завърна там. Загубата от Олимпия е забравена от феновете на Левски, има значение само за тези на ЦСКА", коментира Стоянович в интервю за "Спортске Новости".