Пламен Николов с разкрития за Митрев

Легендата на Левски и бивш страж на клуба - Пламен Николов, коментира вратарската криза в клуба. Ето какво сподели той пред колегите ни от предаването "Код: Спорт" по ТВ+.

"Явно е, че нещата с този пост в Левски са проблемни. И то дотолкова, че грешките са фатални за изхода на срещата, оказват влияние върху крайния резултат. Ако някои от грешките бяха преминали леко след еуфорична победа на отбора, никой нямаше да ги забележи и да наблегне върху тях. Но още миналото първенство се смени треньорското ръководство и дойде италианец за треньор на вратарите, на който даже не му и запомних името... Явно езиковата бариера, начина му на работа, отношението му към вратарите си оказа влияние. Един треньор трябва да има постоянен контакт, да знае състоянието на своите подопечни - семейното им положение, начина им на живот, кой какво прави".

"Доколкото знам миналата година Митрев е имал някакви семейни проблеми, здравословни проблеми с родителите, контузия по време на зимната подготовка, нетренираност. Всичко това събрано в едно води до слаби резултати. Явно това повлича крак и около другите вратари - Любенов и Кръстев. Сега нещата в летния подготвителен период се повториха с Полачек и с Митрев отново. Когато не се вземат мерки навреме, прераства в по-голям проблем. Явно не са взети мерки, за да се отстранят проблемите и нещата се задълбочиха. Последната грешка бе елементарна и детинска срещу Черно море - да се подава топката, когато твоят съотборник е с гръб към теб и няма никаква ориентация. Това доведе до гол, който коства трите точки на Левски във Варна".

"Много трудно отново ще възвърнат доверието на публиката. На треньорите е по-лесно, защото те са постоянно с тях. Знаят какво могат и как се представят на тренировка. Приемаме, че на тренировка е едно, когато си освободен от всякакви психологически проблеми и напрежение - няма точки, няма класиране. Имат качества, особено Митрев. Грешката му, която не мога да приема, е когато той напусна срещата с Вадуц на полувремето. Продължавам да вярвам и да твърдя, че ако Митрев беше останал на вратата, въпреки грешките, които беше допуснал, Левски щеше да елиминира Вадуц. Може би това беше капката, която преля чашата за неговото състояние и в момента. Задължително е в някоя от по-леките срещи с отбори от втората половина на таблицата да се даде шанс и на другите вратари да докажат своите качества".