"Скуадра адзура" се разпада - още трима отлетяха!

снимка: twitter.com

Още трима стожери на италианския национален отбор по футбол последваха примера на Джанлуиджи Буфон и окачиха бутонките за мачовете на "Скуадра адзура". Това са бранителите на Ювентус Джорджо Киелини и Андреа Бардзали, както и халфът на Рома Даниеле Де Роси. Целият разпад в националния отбор на италианците се случва след позорното равенство у дома срещу Швеция, което попречи на тима да се класира на световното първенство в Русия през 2018 година.

"Това е мрачен момент за целия италиански футбол и най-вече за нас, които бяхме част от тази ера. Ще дойде време за по-задълбочени оценки, но сега мога да кажа само нещо, което сигурно звучи банално, но е вярно: да започнем отначало, както сме го правили неведнъж, и да разчитаме на духа на младите. Имаме талантливи футболисти и аз вярвам в тях”, сподели Де Роси. 

"След мача атмосферата в съблекалнята беше като на погребение. Шведите заслужават поздравления, но не мисля, че бяха по-добри от нас. В продължение на повече от 10 години носих с гордост националната фланелка и сега, когато я свалих за последен път, чувството е странно", призна разочарованият халф на Рома.

Джорджо Киелини също обяви тъжната вест, че напуска националния отбор на Италия:

"Не съм от хората, които търсят оправдание в късмета или съдиите. Шведите се класираха заслужено. Дадохме всичко от себе си, но явно не беше достатъчно. Цялата нация ни подкрепяше и затова сме още по-разочаровани. Младите ни таланти ще имат нужда от тази подкрепа и обич в следващите години. На отбора му предстои дълъг път и много работа, но съм оптимист", сподели Киелини.

Андреа Бардзали бе още по-краен в оценките си. Той сподели, че никога не е изпитвал по-тъжно чувство от равенството в двубоя срещу шведите.

"Във футбола никога не съм имал по-тъжен момент. Плакахме и на Евро 2016, но защото бяхме близо до нещо голямо, а сега дори не се класирахме. Трудно е да приема това, което се случи. Не знам какво ни липсваше, но фактът е, че няма да играем на световното първенство. Разочарованието е огромно, никой не би искал да си тръгне от отбора след такъв мач", заяви разочарованият Бардзали.