Швабите се смеят: Италия отпадна! Жалко за световното, добре за нас

Немските медии избухнаха в радост от факта, че Италия не се класира на Мондиал 2018 в Русия. Снощи "адзурите" направиха 0:0 срещу Швеция у дома, а загубата с 0:1 в първия мач им коства квотите за световното догодина. Това бе прието с доза оптимизъм от водещия вестник в Герминия - "Билд", който отчита, че световните шампиони ще имат с един конкурент по-малко за титлата. 

Интернет изданието на "Билд" излезе със заглавие: "Италия отпадна! Жалко за световното, добре за нас". Немците отчитат, че отсъствието на италианците ще лиши Мондиал 2018 от участието на четирикратен световен шампион. От друга страна за тях това е радостна новина, тъй като Германия няма победа в петте си мача срещу Италия на световни първенства (1 равенство и 4 загуби). По принцип "Скуадра адзура" е неприятен съперник за "швабите" не само на планетарни шампионати.

Любопитен факт е, че последно Италия пропусна да се класира на Мондиал през далечната 1958 година в Швеция. Тогава, както и сега, Германия бе актуален носител на трофея. Отпадането на Италия трябва да е радостна новина и за бразилците, ако те се уповават на историята. През 1958 именно "Селесао" спечели първата си световна титла, надвивайки Швеция с 5:2 на финала.