Сколари: Уважавам мнението на колегата, но дузпа имаше

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари бе категоричен, че отборът му не е бил толериран от съдиите по време на мача на откриването на Мондиал 2014 срещу Хърватия.

“Шахматистите” изненадващо поведоха в резултата само след 11 минути игра след автогол на Марсело. След това обаче “кариоките” стигнаха до пъленобрат с два гола на Неймер, като втория бе от дузпа, която впоследствие се превърна в ябълката на раздора. Крайното 3:1 оформи Оскар в заключителните минути на двубоя.

След мача старши треньорът на Хърватия Нико Ковач бе бесен, заявявайки, че реферът е ощетил неговия отбор, най-вече визирайки спорната дузпа, при която Фред падна в наказателното поле след съприкосновение с Деян Ловрен.

Според Големия Фил обаче, главният съдия Юичи Нишимура си е свършил работата перфектно.

“Съдията видя дузпа. Той я отсъди и той е човекът, който решава. Ние също мислим, че имаше дузпа”, каза Сколари след мача.

“Не искам да коментирам какво е казал другият треньор (Нико Ковач). Аз ще кажа, че Бразилия има пет световни титли. Това означава ли че пет пъти сме били облагодетелствани?

Разбирам какво има предвид моя колега и уважавам мнението му, защото мисля, че причината той да е казал това е заради резултата. Сигурно и аз щях да се оплаквам, ако бях загубил мача. Но аз не виждам как Бразилия е била толерирана от главния съдия”, добави Филипао.