Скандал! Треньорът на Абърдийн оплю обилно нашия рефер Никола Попов след корида в Лига Европа

Мениджърът на шотландския Абърдийн Дерек Маккинес оплю жестоко българския съдия Никола Попов, след като отборът му отпадна от Лига Европа, губейки с 0:1 от Марибор. Доновете стигнаха до 1:1 в първия мач и вчера трябваше да гонят дивото срещу палача на Левски. Вместо това обаче паднаха с 1:0

„Реферът бе трагичен. Футболът е контактен спорт, а още от началото той свиреше нарушение и при най-малкия контакт между играчите и така и не остави мачът да върви“ ядосваше се босът.

Неговият тим изпусна дузпа през първото полувреме чрез Адам Руни, но и за нея Попов също бил виновен. 

„Бяхме разочаровани от отсъждането. Смятам, че съдията трябваше да остави играта да продължи и Найъл Макгин да вкара гол, а той свири веднага. Пропускът на Руни може и да се смята за решаващ, но ние така или иначе трябваше да се справяме и със съдиите, които играха много важна роля“ добави Маккинес, чийто тим завърши мача с 10 души след изгонването за два жълти картона на Джейдън Стокли. 

„Червеният картон бе смешен. Подобно отсъждане не може да се види никъде по света. Стокли просто опитваше да използва ръцете си, за да запази равновесие, а вместо това получи картон. Нямаше никакво движение на лакътя му. Разочаровани све, защото заслужавахме повече от мача“ каза още той.

Никола Попов не се представя особено добре и по българските терени, когато свири. Синчето на Антон Попов често се замесва в скандали след спорни отсъждания и е чудно как е станал международен рефер.