Скандал: Славия заплаши Казийски със спиране на състезателните права

Българската волейболна звезда Матей Казийски е заплашен със спиране на състезателните права, след като се оказа, че "белите" имат сериозни финансови претенции към топсъстезателя на италианския Тренто.

Новината бе съобщена от председателя на ОСК Славия Владимир Симеонов след днешното заседание на Управителния съвет на БФВ, като то разкри, че става въпрос за клауза от подписан от Матей договор, касаеща трансферите му зад граница.

Днес "белите" официално отправиха ултиматум към Казийски да се издължи към клуба до 15 март 2015 година, в противен случай го грози съд и спиране на състезателните права, заканват се от софийския волейболен клуб.

Сумата, която отказалия се от националния отбор Матей дължи на Славия е 90 000 евро, претендират "белите".

Според Славия волейболистът дължи тези пари за пропуснати ползи след едностранното прекратяване на договора си с тях през 2004 г. със съдействието на Международната федерaция (FIVB).

Българската федеряция по волейбол подкрепи искането на Славия, която означава, че ако Казийски не се издължи на "белите" до средата на март 2015-а, то спорът между двете страни ще бъде разрешен в съда.