Изненада: Волейболът освободи Кузюткин, Гибона остава

Световният шампион с Русия от Япония 2010 Владимир Кузюткин вече не е селекционер на националния отбр на България по волейбол. Това е голямата новина от приключилото преди минути заседание на Управителния съвет (УС) на родната федерация (БФВ).

Договорът на руския стратег изтече и от БФС отказаха да го подновят с мотива, че желанието на федерацията е българин да води и дамите ни по подобие на мъжете, наставник на които остава бившият капитан Пламен Константинов.

Оставането на Гибона е втората голяма, но за сметка на това до голяма степен очаквана новина от днешното заседание на УС.

От БФВ не разкриха подробности, но се очаква договорът на Константинов да бъде подновен до Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Засега няма абсолютно никаква яснота кой ще води "лъвиците", но вече започнаха да се спрягат имена, сред които бившият селекционер Драган Нешич, както и бившият такъв, но на мъжете - Мартин Стоев.

67-годишният Владимир Кузюткин класира България на 11-то място на Световното първенство в Италия тази есен, но това явно не е задоволило шефовете на родния волейбол, които скоро трябва да обявят името на неговия заместник.

На заседанието на УС на БФВ бе обсъдена и подготовката на България за домакинството на Евро 2015. София и Варна остават първите варианти да приемат мачовете от българска страна. Ботевград и Пловдив остават резервни варианти за градове-домакини. Италия и България заедно ще организират европейското първенство за мъже догодина.

Освен това УС потвърди треньорите на националните отбори за кадети (Драган Иванов), кадетки (Радослав Бакърджиев) и девойки (Петър Дочев).

До часове се очаква решението на основния номиниран за поста треньор на националния отбор за младежи.