Скандал: Искат да бутат новия сектор А на Герена

снимка: lap.bg

Председателят на Тръст „Синя България“ Илия Козарев разкри, че до края на годината Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ няма да има козирка. Козарев сподели, че това е разкрил босът на „сините“ Спас Русев по време на срещата си с организираните фенове. Собственикът на тима от Герена е добавил още, че е провел консултации със строителни фирми, които са му заявили, че при така завареното положение е по-лесно да се срути всичко и да се започне отначало, пред това да тепърва да се изгражда конструкция за козирка.

„Няма да има козирка до края на годината. Скъпо съоръжение излиза тази козирка. Господин Русев вече е направил консултации с фирми-строители на стадиони, които са му казали, че това нещо е по-добре да се бутне и да се направи наново. На този етап решение – няма да се прави сега. Предстоят консултации с фирми, консултанти. Знаете, че предстоят още много инвестиции“

На свой ред, членът на Управителния съвет на Тръст „Синя България“, Васил Колев добавя: „Това звучи много скандално, но има само един проблем – не може да се започне строеж на нещо, без осигурено финансиране. Строеж не се прави така“.

„Ако утре някоя от фирмите си предяви вземанията за стадиона, може да го блокира. Но Спас Русев е подписал договори за разсрочено плащане. Поне за 10 години всичко ще е наред“, завърши Илия Козарев.