Ето как спонсорите на Ботев обричат клуба на мизерия и изпадане!

Ботев през този сезон се клатушка в представянето си и вероятно няма да успее да се класира в бленуваната първа 6-ца. Това вече е ясно на бултрасите, които със сигурност са най-изстрадалите фенове в България в последните 15 години. По-неприятното за "жълтата" част от Пловдив е, че бъдещето на клуба е несигурно и не се вижда докога Ботев ще съумява да се държи на крака в елита. Трите поредни загуби не са толкова страшни, колкото е това, че светлина в тунела няма. С 2-3 изключения селекцията на "канарчетата" е под всякаква критика. Освен Жоао Паоло, Неделев, Даниел Златков и контузения капитан Балтанов - останалите ритнитопковци в Коматево изобщо нямат качества да обличат свещения жълто-черен екип.

Голямата болка на бултарсите - сринатият и недовършен после стадион "Христо Ботев" пък е символ на случващото се в отбора!

Могат да се пишат фермани за некадърното управление на Ботев и дребните хитринки и лъжи, които са ежедневие - от школата на тима, през администрацията в базата, та до първия отбор и интригите в него. 

Sporta.bg обаче ще засегне друга тема, която всъщност е най-важна, но и оставаща скрита от хората. А именно - защо в момента Ботев го кара по инерция и защо парите в клуба не стигат. Румен Чандъров се изниза от Коматево като страхливец, обвинявайки за всичко феновете в грозна и безпрецедентна декларация. Ясно е, че биещият се в гърдите за сериозен бизнесмен Чандъров не е наясно що за клуб е Ботев...

Той така и не пожела да види, че Ботев е голям клуб и заслужава повече от обещанийца, интрижки и обиграване на синчета. Чандъров хвърляше по някой лев в Коматево и мислеше, че това му дава право да си прави експерименти и да овладее цялата власт в Ботев. След като си би камшика, използвайки за основание активно мероприятие с нежелан треньор, строителният предприемач даде мъжка дума, че ще помага на Ботев до Нова година, както е записано и в спонсорските договори. Да, ама не...

Истината е, че на клуба помага само Георги Самуилов. Парите, които петролният бос налива са недостатъчни, за да бъде Ботев, където му е мястото - в челото на групата. На всички е ясно, че няма да има средства за хубава селекция и пак ще се вземат "баберици", които не са си и мечтали да ритат пред великата публика на Ботев.

Не е обаче само Чандъров, рекламните си договори май не изпълняват и останалите "спасители". Тук трябва да се отбележи името на Ветко Арабаджиев. Защо изведнъж тези бизнесмени решиха да оставят Ботев на произвола. Ами щото им спряха концесията. Да, това се случи наскоро, но нали не вярвате, че те не са били наясно месеци преди това, че ще се стигне до такъв развой? Кашата в Ботев е именно заради неизпълнените обещания и договорености от групата бизнесмени, обединени от консорциума "Съни инвест". Иначе казано - на нас ни спират концесията, ние пък спираме да даваме на Ботев. 

Тук идва логичното питане - защо нещата са обвързани. Отговор може лесно да си даде всеки човек, който знае колко е 2+2. 

В заключение е добре да се знае, че точно, защото е голям клуб и гранд Ботев няма да изчезне и ще го бъде. Напук на лъжливите бизнесмени, които поеха отговорност за издръжката, а сега изчезнаха яко дим. Морските концесийки не са това, което трябва да издържа Ботев. Със сигурност е хубаво, че маските паднаха и бултрасите няма да бъдат заблуждавани. Чандъров и Арабаджиев никога не са имали искрени намерения бъднините на клуба да са светли. "Съни инвест" бе тяхната завеса, която сега бе разбулена. Дали искрицата в тунела ще се казва Васил Божков или ще има друго име - не е толкова важно. Ако Ботев се срине през втория полусезон и изпадне във Втора лига - също не е болка за умиране. Главното, което трябва да стори клубът е да се освободи от пиявиците в ръководството и да се сложи начало на прозрачно управление. Така скоро ще бъде възможно да се вдигне поне сектор А на Колежа и "канарчетата" да запеят в своя дом.